Utvecklingen av allt renare och miljövänligare traktormotorer, TIER4, innebär också att motorhuvarna blir allt större – både längre och bredare. För att matcha den utvecklingen introducerar nu Quicke sin och världens hittills största frontlastare Q98 för traktorer från 250 HK och uppåt.

–Det är just komponenterna, filter och insatser med mera, för reningen av avgaser och partiklar som gör att traktorerna blir måttmässigt större. Som ledande frontlastartillverkare är det naturligtvis logiskt för oss ta initiativet och följa traktorutvecklingen, säger Urban Hadarsson, Försäljningsdirektör på Ålö.
Jättelastaren Q98 är mycket kraftigt dimensionerad för att klara av de stora belastningarna från de stora, tunga och motorstarka traktorerna. Bland annat har lastaren ett specialtillverkat redskapsfäste.

– Det är ett nytt kombinationsfäste, benämnt Euro/Alo HD (Heavy Duty) i helt ny design och med ännu kraftigare infästningar och låstappar än hos våra övriga Quicke-lastare, säger Urban Hadarsson.

Den nya Q98-lastaren kommer att vara tillgänglig på marknaden under första kvartalet 2011.

–Det känns väldigt tillfredställande att vi med Q98:an återigen är först att anpassa oss efter nya marknadsbehov avslutar Ålös Urban Hadarsson.

www.alo.se