Atlas Copco Compressor breddar sitt sortiment med WEDA-seriens dränkbara länspumpar. I och med detta tar man över all utveckling, tillverkning samt försäljning och service av pumparna.

WEDA-pumparna är tillverkade av aluminium och slitstarka hydrauldelar för att klara de mest krävande tillämpningar. Den kompakta konstruktionen gör WEDA-pumparna lätta att använda och lämpade för många olika applikationer inom byggnads- och anläggningsindustrin, gruvor, offshore samt lätt industri. Med ett komplett produktprogram med 9 olika storlekar samt en slampump täcker man ett kapacitetsområde från 275 l/min till 20200 l/min. De eldrivna pumparna har effekter från 0,8 kW till 54 kW och klarar tryckhöjder upp till 84 m.

Tätnings- och slitdelsbyten utförs enkelt och snabbt på arbetsplatsen genom det unika tätningssystemet Instant Service Pac för de större modellerna. Den lilla pumpen – WEDA 10 – har ett mycket enkelt men slitstarkt tätningspaket som snabbt byts ut. Detta minimerar stilleståndstiden och ökar produktiviteten. Den högkvalitativa konstruktionen med färre delar och verktyg medför färre servicetimmar, lägre vikt och mindre totalkostnad.

http://www.atlascopco.se/