För professionella motorsågsanvändare och för de som söker det bästa lanserar Husqvarna motorsågen 560 XP®. Utöver ett optimerat vikt-effekt-förhållande innebär motorsågen en revolution inom ergonomi och manövrerbarhet. En låg vikt på 5,4 kg och den utvecklade användarvänligheten gör maskinen till ett effektivt arbetsredskap.
För att öka motorsågens prestanda har Husqvarna som första motorsågstillverkare i världen integrerat RevBoost™-teknik i motorsågen. Detta ger högre kedjehastighet och snabbare acceleration för bästa prestanda vid kvistning.

I Husqvarna 560 XP® finns för första gången en mikroprocessor integrerad i en storskaligt producerad motorsåg. AutoTune™ är en processorstyrd förgasare som automatiskt optimerar motorns prestanda. Detta gör att motorsågen ställer in sig på optimal luft- bränsleblandning och man behöver inte lägga någon tid på att justera förgasaren.

Genom Husqvarnas nya teknik X-torq® är motorn mer kraftfull än någonsin i förhållande till maskinens vikt. Vikt-effekt-förhållandet har ökat från 0,57 till 0,65 jämfört med tidigare modell (Husqvarna 357 XP®). Samtidigt är bränsleåtgången reducerad med upp till 20 procent och utsläppen med upp till 75 procent.
Rekommenderat pris för en Husqvarna 560 XP® är 9 000 kronor. Finns i butik från mitten av september.

www.husqvarna.se