Nya Nokian Hakkapeliitta LT2 är ett slitstarkt vinterdäck som enligt tillverkaren ger bättre grepp för tunga fyrhjulsdrivna, SUV-liknande fordon. Den nya produkten ger stabila och säkra köregenskaper både på isiga vägar och snötäckta arbetsområden. Jämfört med sin föregångare har nya däcket utmärkt slitstyrka och mycket stabila köregenskaper. Även i svåra förhållanden ger däcket exakta, logiska och balanserade köregenskaper. Nokian Hakkapeliitta LT2 har en dubbel stomkonstruktion som optimerar lastförmågan för pick-up liknande lätta lastbilar och uppfyller kraven för höga axelvikter. Den skräddarsydda stålbältes- konstruktionen har förstärkts speciellt på skulderområdet. Däckets stålbälteskonstruktion innehåller 60 procent mer stål än vanliga personbilsdäck. Slitbanans gummiblandning ger mycket bra skydd mot riv- och stickskador, vilket förbättrar däckets slitstyrka. Däcket har förstärkta sidor som skyddar mot stickskador och gör däcket ännu mer slitstarkt.

www.nokiantyres.com/hakkapeliitta75