För att möta de tuffare kraven från dagens moderna jordbruk används motorstarka traktorer för att plöja allt större åkrar.
– Nya MICHELIN AxioBib är speciellt framtaget så att dessa traktorer ska kunna utnyttja motorns dragkraft fullt ut med mindre slirning. Med nya MICHELIN AxioBib kan traktorerna köras med ett lägre lufttryck som gör att kontaktytan blir upp till 16 procent större än kontaktytan från däck med traditionell teknologi, säger Nurgül Atayer, marknadschef för lantbruksdäck på Michelin Nordic.
Den överlägsna dragkraften innebär att lantbrukarna spar både tid och bränsle – två fördelar som spelar en viktig roll för att göra verksamheten mer lönsam.
Traktorer utrustade med MICHELIN AxioBib kan lastas tyngre och samtidigt ha ett lägre lufttryck. En belastning på 6 500 kilo kan till exempel köras med 0,8 bar lägre lufttryck med de nya däcken jämfört med traditionella däck. Resultatet är en större kontaktyta som minskar jordpackningen och spårbildningen och en åker som snabbt kan återhämta sig för kommande skördar.

www.michelin.se