En traktor med förare brakade igenom Ångermanälvens is. Föraren Anders Eriksson hade sopat fram en isväg på älven där isen var 35 centimeter tjock. Men så hamnade han utanför vägen där isen var tunnare. Traktorn gick genom isen och blev stående på botten – med Anders Eriksson i.

– Jag visste inte hur djupt det var men kunde i alla fall se ljuset ovanför. Vattnet började sippra in men jag hade tid på mig och tog några minuter för att fundera hur jag skulle göra. Någon panik fick jag inte, däremot rann adrenalinet till, säger han till Allehanda.se.

När vattnet nådde upp till sitsen lyckades han slå sönder dörrglaset och ta sig ut. Han kunde ställa sig på traktorns tak med överkroppen ovanför vattenytan och med hjälp av en björkstam tog han sig över till isen.

– Sedan gick jag över isen till skolan där frun jobbar. Men då var jag kall, säger Anders Eriksson till tidningen.