Finbearbetningsrondell

Norton lanserar en ny rondell speciellt avsedd för finbearbetning av metall. Den nya rondellen har en mjuk och flexibel uppbyggnad vilket gör den särskilt lämpad för bearbetning av profilerade detaljer.

Rondellen används för att ge en jämn yta efter slipning eller för att uppnå dekorativ yta på flera olika typer av metall som rostfritt stål, kolstål, aluminium, mässing, brons etcetera. Den används också som sista steget innan polering för att uppnå spegelblank yta med en speciell poleringsrondell uppbyggd av lameller av filt.

Rondellen är uppbyggd av lameller av polernylon som är limmade på högkant på en stödplatta av glasfiber vilket ger en mycket följsam bearbetning. Den har 115 millimeter stor diameter med 22 millimeter stort hål och är avsedd för användning i vinkelslipmaskin. Då man uppnår bästa resultat vid lägre varvtal bör vinkelslipmaskinen ha variabel hastighet. Rondellen finns i olika grovlekar och även i varianter med en blandning av polernylon och slipduk som förenar polernylonets flexibilitet med slipdukens aggressivitet.

www.saint-gobain-abrasives.com