IMG_2313-2

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt besökte Väderstad-Verken den 20 mars. Företagets första statsministerbesök under familjeföretagets 51-åriga historia. En visit för samtal om förutsättningar och utmaningar som svenska exportföretag står inför.

Fredrik Reinfeldt deltog med liv och lust i diskussionerna och europeisk konkurrenskraft.
– Framgångsrika exportföretag är mycket viktiga för Sverige och vår tillväxt. Vi ser att familjeföretag särskilt återinvesterar i Sverige vilket i sin tur leder till flera arbetstillfällen, säger Fredrik Reinfeldt.
Väderstad-Verken omsatte år 2013 2.1 miljarder kronor och vinsten investeras i nyutveckling och fortsatt expansion av verksamheten. Företaget har idag över 1 000 medarbetare och har under de senaste två åren anställt över 200 medarbetare.

Positivt inställd
– Lantbruket och livsmedelsindustrin är en framtidsbransch till  följd av befolkningsökning parallellt med nedgående fattigdom. Detta leder till ökad efterfrågan av spannmål för att både täcka mat- och energibehov, säger Fredrik Reinfeldt.
Väderstad-Verkens VD Christina Stark är mycket stolt och glad över att Väderstad-Verken blir uppmärksammad från regeringshåll.
– Vi fick möjlighet att diskutera de utmaningar som vi står inför som exportföretag. En stark krona påverkar oss hårt eftersom 90 procent av vår försäljning sker utanför Sverige, säger Christina Stark.

www.vaderstad.com