Miljöanpassad flistugg utökas med kranserie från Multiforest

Trejon MULTI PC flistugg finns nu anpassad för Multiforest kranserie, både med 3-punkt eller direktmonterad på flistuggen. För effektiv inmatning av virke kan nu alla modeller få fabriksmonterad Multiforest parallellkran som finns i storlek 5,1 meter, 5,6 meter och 6,2 meter.

– På grund av stor efterfrågan på kranmonterade MULTI PC flistuggar har nu Multiforest parallellkranar anpassats för alla modeller, meddelar Henrik Johansson marknadsansvarig på Trejon. 

Med dagens stigande energipriser ser tillverkaren ett behov av alternativ till traditionell eluppvärmning, vedeldning och pellets.
Det unika med dessa flistuggar är totalsystemet som ger pelletsflis utan långa stickor, enligt tillverkaren.

Tekniken som är patenterad bygger på ett såll i maskinens rotorhus. Den dubbla rotorn med vingar och 4 knivar skär/klipper sönder flisor som är för stora för att gå igenom sållet. När flisen är tillräckligt liten blåses den ut vi det vridbara utkastarröret.

MULTI PC flishuggar finns i flera modeller och storlekar; traktordrivna eller med eget hydraulsystem, manuell matning eller kranmatning samt kranförberedda.

www.trejon.se

Läs också

Rullande ryggsäck

  När verktygsföretaget Expert lanserade sin ”Softbag” fick den mycket uppmärksamhet i media. Tanken med en mjuk verktygsväska som...

Aktuellt

ANNONS ▼
Fler artiklar