ÄLSKAR DU OCKSÅ LIVET PÅ LANDET?

I så fall är tidningen Allt Om Gården till för dig. Vi försöker mixa och blanda artiklar som berör ditt eller grannens liv på olika sätt. Det kan handla om affärsidén som gör att du kan säga upp dig från jobbet i stan, tips och inspiration från andra lantisar, jakt och fiske, husdjur, hästar och lantdjur, tester av bilar, fyrhjulingar, motorsågar och en massa andra saker som kan behövas för att sköta gården eller ta sig till affären, lite nyheter och så gårdsreportage så klart.
Vi försöker få med allt, även om det nästan är omöjligt. Kolla in tidningen så får du se!

Premiär för Svenskt Sigill- märkt lammkött

– Svenskt Sigill växer och lanserar nu för första gången lammkött från en gård med en certifierad lammuppfödning. 

– Vårt utbud av Svenskt Sigill- märkta livsmedel växer och omfattar snart all svensk mat, säger. Linda Cederlund, vd för Sigill Kvalitetssystem AB.  Vi märker samtidigt en ökad tillströmning av producenter som vill bli certifierade och det är fantastiskt kul.

Svenskt Sigill garanterar höga krav på livsmedelssäkerhet, djuromsorg och miljö och har vuxit snabbt sedan starten 2002. Idag är omkring 3 800 odlare och uppfödare anslutna till certifieringen.

Erik O.R. Bengtsson på Karlsfälts gård utanför Ystad är landets första lammproducent som blivit godkänd av Svenskt Sigill. Idag lanserar han sitt lammkött i Stockholm på Östermalmshallen.

– Att föda upp lamm är i sig en miljövänlig produktion som passar väldigt bra in i kretsloppet. Med kvalitetsmärket Svenskt Sigill har jag ett kvitto på att min produktion lever upp till högt ställda krav på livsmedelssäkerhet, miljö- och djuromsorg, säger han.

Svenskt Sigill- märket garanterar att lammen är födda, uppvuxna och slaktade i Sverige. Alla djur ska ha varit på bete, merparten av fodret ska vara odlat i Sverige och andelen grovfoder som hö och gräsensilage ska vara hög så att djuren inte växer för snabbt. Totalt omfattar regelsamlingen över 30 sidor.
– Vi producerar allt vårt foder själva och djuren får gå ute eller inne som de själva vill även under vinterhalvåret, säger Erik O. R. Bengtsson som idag har 200 tackor men vill öka till 300 om några år.

– Lammen är korsningar av det klassiska gutefåret och köttrasen Texel vilket ger ett bra och smakrikt kött med fin textur. Gutefåren med sina krumma horn är också ett väldigt trevligt inslag i landskapet.

www.svensktsigill.se