ÄLSKAR DU OCKSÅ LIVET PÅ LANDET?

I så fall är tidningen Allt Om Gården till för dig. Vi försöker mixa och blanda artiklar som berör ditt eller grannens liv på olika sätt. Det kan handla om affärsidén som gör att du kan säga upp dig från jobbet i stan, tips och inspiration från andra lantisar, jakt och fiske, husdjur, hästar och lantdjur, tester av bilar, fyrhjulingar, motorsågar och en massa andra saker som kan behövas för att sköta gården eller ta sig till affären, lite nyheter och så gårdsreportage så klart.
Vi försöker få med allt, även om det nästan är omöjligt. Kolla in tidningen så får du se!

Ekologisk satsning i Danmark

I den danska statsbudgeten satsas en halv miljard danska kronor på ekologiskt lantbruk.

– Med ett historiskt belopp på 456 miljonern kronor ger vi ekologin en kraftig vitamininjektion. Vi sätter handling bakom orden om grön omställning. Vi moderniserar hela sättet att tänka ekologiskt på, säger livsmedelsministern Mette Gjerskov i ett pressmeddelande.

Halvmiljarden är resultatet av förhandlingar mellan regeringen och Enhetslistan.

– Vi ska hjälpa den ekologiska bonden och företaget att komma vidare med nödvändiga investeringar, säger Mette Gjerskov.

– Men nästan lika viktigt är det att sätta fokus på ekologi, matspill och säsongsgrönsaker i förskolor och vårdhem med en ambition att 60 procent av råvarorna i offentliga kök ska vara ekologiska år 2020.

Taggar: