ÄLSKAR DU OCKSÅ LIVET PÅ LANDET?

I så fall är tidningen Allt Om Gården till för dig. Vi försöker mixa och blanda artiklar som berör ditt eller grannens liv på olika sätt. Det kan handla om affärsidén som gör att du kan säga upp dig från jobbet i stan, tips och inspiration från andra lantisar, jakt och fiske, husdjur, hästar och lantdjur, tester av bilar, fyrhjulingar, motorsågar och en massa andra saker som kan behövas för att sköta gården eller ta sig till affären, lite nyheter och så gårdsreportage så klart.
Vi försöker få med allt, även om det nästan är omöjligt. Kolla in tidningen så får du se!

Firestone lanserar traktordäcket Performer 65

Firestone har utökat sin familj av Performer radialdäck i och med den europeiska lanseringen av Performer 65, avsett för medelstora traktorer i allmänt lantbruksarbete. Lanseringen äger rum vid den 37:e internationella mässan av lantbruksmaskiner i Zaragoza, Spanien, 14-18 februari 2012, där Firestone visar sitt utbud av innovativa lantbruksdäck.

Performer 65 ger lantbrukarna fördelar som en högre hastighetskapacitet (upp 70km/h), en ökad belastningskapacitet över 20 km/h, förbättrad körkomfort och minskad jordpackning än det populära Firestone R9000 EVO-däcket som det ersätter. Performer 65 bibehåller de höga nivåerna av dragkraft, självrensning och stick- och skärmotstånd.

65-serien är en av de snabbast växande segmenten inom lantbrukssektorns radialdäck och marknadens efterfrågan har ökat stadigt de senaste åren. Performer 65 ingår i ”The Performer Familj”: med Performer 85 som lanserades 2009 och Performer 70 som introducerades 2010.

Marknads- och kundundersökningar i Europa visar att körkomfort och jordpackning är allt viktigare för lantbrukare som idag arbetar med större och snabbare traktorer, tyngre laster och en intensivare användning av lantbruksmaskiner. Performer 65 har utvecklats för att bemöta dessa behov”, säger Rafal Spirydon, Senior Manager AG REP Sales & Marketing, Bridgestone Europe.

Utvecklade och tillverkade i Europa

Nya Performer 65 har utvecklats vid Firestones europeiska forskningscentrum i Italien. Däcket har Firestones unika ”dual-angle lug technology”, vilket ger en större dragkraft och skapar mindre markstörning än konventionella konstruktioner. Tillsammans med en större slitbaneradie och ökad sidväggsflexibilitet erhålls ett större fotavtryck. Performer 65 ger mindre jordpackning och en bättre körkomfort än sin föregångare. Däcket tillverkas vid Firestone Europas fabrik för lantbruksdäck i Puente San Miguel, Spanien.

Med nya Performer 65, avser Firestone att fortsätta sitt engagemang inom lantbruket med fokus på att öka dess effektivitet. Däcket som tillverkas för ersättnings- och originalmarknaden finns i 13 dimensioner från och med maj 2012. Detta bidrar till att stärka Firestones position i det mycket konkurrensutsatta och tekniskt krävande lantbrukssegmentet inom den europeiska däckmarknaden.

www.bridgestone.se

Taggar: