ÄLSKAR DU OCKSÅ LIVET PÅ LANDET?

I så fall är tidningen Allt Om Gården till för dig. Vi försöker mixa och blanda artiklar som berör ditt eller grannens liv på olika sätt. Det kan handla om affärsidén som gör att du kan säga upp dig från jobbet i stan, tips och inspiration från andra lantisar, jakt och fiske, husdjur, hästar och lantdjur, tester av bilar, fyrhjulingar, motorsågar och en massa andra saker som kan behövas för att sköta gården eller ta sig till affären, lite nyheter och så gårdsreportage så klart.
Vi försöker få med allt, även om det nästan är omöjligt. Kolla in tidningen så får du se!

Toyota lanserar ”RAV4 EV”

Efter ett uppehåll på nio år börjar Toyota återigen producera en elbil. Den nya modellen RAV4 EV som är baserad på Toyota ”RAV4” har försetts med en elmotor och ett kompakt batteri från Tesla. Räckvidden vid verklig körning är cirka 160 km. Modellen är planerad för Kalifornien och lanseras i slutet av sommaren 2012.
I Sverige kostar en RAV4 med traditionell förbränningsmotor från ca 229 600 kr. När den eldrivna versionen om några månader lanseras i USA beräknas priset bli drygt det dubbla. Försäljningsvolymen de kommande tre åren är planerad till cirka 900 blir per år.
RAV4 EV är ett resultat av en överenskommelse 2010 mellan Toyota och Tesla Motors om att tillsammans utveckla elfordon och tillhörande komponenter, produktionssystem och produktionsteknik. Produktionen sker i Toyotas fabrik i Ontario, Canada.
Toyota arbetar sedan många år för att begränsa förbrukningen av fossila bränslen och minska CO2- utsläppen. Mellan 1997 och 2003 producerade företaget sin första elbil. 1997 startade produktionen av Toyota Prius och företaget har idag producerat 4 miljoner hybrider föredelat på 18 olika modeller.
Elektrifieringen av Toyotas modellprogram fortsätter. Redan i sommar introduceras Yaris Hybrid, en ny kombimodell, Prius+ och laddhybriden Prius Plug-in.

RAV4 EV
Längd / bredd/höjd: 4575 mm/1816 mm/1684 mm
Tjänstevikt: ca 1829 kg
Effekt: 154 hk
Räckvidd: ca 160 km
Batterityp: Litiumjon
Batterivikt: 383,5 kg
Kapacitet: 41,8 kWh
Laddningstid: 6 timmar (vid 240 V/40 A) 12 timmar (vid 240 V/16 A)
Topphastighet: 160 km/t
Acceleration: 0 – 100 km/t ca 7,5 sekunder
Framhjulsdrift
Sittplatser: 5

www.toyota.se

Taggar: