ÄLSKAR DU OCKSÅ LIVET PÅ LANDET?

I så fall är tidningen Allt Om Gården till för dig. Vi försöker mixa och blanda artiklar som berör ditt eller grannens liv på olika sätt. Det kan handla om affärsidén som gör att du kan säga upp dig från jobbet i stan, tips och inspiration från andra lantisar, jakt och fiske, husdjur, hästar och lantdjur, tester av bilar, fyrhjulingar, motorsågar och en massa andra saker som kan behövas för att sköta gården eller ta sig till affären, lite nyheter och så gårdsreportage så klart.
Vi försöker få med allt, även om det nästan är omöjligt. Kolla in tidningen så får du se!

Höjer mjölkpriset

Mjolkbil-i-Norrland_webbNorrmejerier gör tvärtemot Arla och höjer mjölkpriset. Tio öre mer får bönderna för mjölken.

När majoriteten av de svenska mjölkbönderna drabbas av att Arla sänker avräkningspriset i januari med 6,5 öre per kilo höjer Norrmejerier avräkningspriset med 10 öre per kilo.

– Nu i januari har vi höjt med 10 öre. Vår ambition är att vi ska ligga minst 15 öre över mjölkprismedel i landet, säger Henrik Wahlberg, styrelseordförande i Norrmejerier till Örnsköldsvik Allehanda.

Norrmejerier förädlar cirka 200 miljoner kilo mjölk på mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk.