ÄLSKAR DU OCKSÅ LIVET PÅ LANDET?

I så fall är tidningen Allt Om Gården till för dig. Vi försöker mixa och blanda artiklar som berör ditt eller grannens liv på olika sätt. Det kan handla om affärsidén som gör att du kan säga upp dig från jobbet i stan, tips och inspiration från andra lantisar, jakt och fiske, husdjur, hästar och lantdjur, tester av bilar, fyrhjulingar, motorsågar och en massa andra saker som kan behövas för att sköta gården eller ta sig till affären, lite nyheter och så gårdsreportage så klart.
Vi försöker få med allt, även om det nästan är omöjligt. Kolla in tidningen så får du se!

Snö viktigt för bönder

Antalet entreprenadverksamheter bland LRF:s medlemmar har ökat med 32 procent sedan 2007, till 17.767 stycken.

Dessutom blir entreprenad en allt vanligare bisyssla till lantbruket. Bland LRF:s medlemmar sysslar 11.000 lantbrukare med entreprenad i någon form och snöröjning är då en allt viktigare verksamhet efter två snörika vintrar.

Vid sidan av skog och mjölkproduktion är entreprenad den största näringsgrenen, skriver LRF i ett pressmeddelande.

– Inkomster vid sidan av själva lantbruket är otroligt viktigt för landets bönder. Förutom snöröjning kan det handla om allt från dikesrensning till att klippa gräs. Dessutom finns en stark framtidstro, man ser möjligheter som tidigare inte funnits, säger LRF:s förbundsordförande Helena Jonsson i en kommentar.

Allt fler entreprenadföretag har fasta avtal som inte påverkas av väderleken. Det är gynnsamt för företagaren under milda vintrar.

Enligt LRF omsatte medlemsföretagen med entreprenad­verksamhet i genomsnitt 553.000 kronor per år. Den totala omsättningen för entreprenadföretagen bland LRF:s medlemmar beräknas till drygt åtta miljarder kronor.

Taggar: ,