Speedheater 1100 RS: Hälften så bred – dubbelt så snabb

Speedheater 1100 RS: Hälften så bred – dubbelt så snabb

RS-miljoWebb

Nu lanserar Alingsåsföretaget Speedheater System AB en ny proffsmaskin på marknaden och den är allt annat än färglös; den är betydligt smalare och snabbare än sin föregångare, specialutvecklad för fönsterrenovering och färgborttagning på snickerier och interiörer – därtill lysande gul i handtaget. Den nya maskinen, Speedheater 1100 RS, kommer sannolikt att lysa upp vardagen för många användare eftersom den halverar arbetstiden med färgborttagning jämfört med allroundmaskinen Speedheater 1100 Standard.

Speedheater 1100 RS är extremt effektfull detaljernas mästare, specialutvecklad för färgborttagning (med skonsam infraröd värme) på fönster, snickerier och interiörer, utmärkt även för marina detaljer och exempelvis möbelrenovering. Vill man arbeta handsfree passar Speedheater System Classic-arm även till denna nykomling. Den är lika väl dokumenterat skonsam mot underlag, människa och miljö som resten av produktfamiljen är.

– Speedheater 1100 RS är bara hälften så bred som Speedheater 1100 Standard. Den väger ett halvt kilo minde och är mer än dubbelt så snabb i värmetid innan du kan börja skrapa färgen, berättar företagets VD och produktutvecklare Birger Ericson.

Som uppfinnare och produktutvecklare vill han ständigt göra positiv skillnad, och är aldrig nöjd med verkligheten så länge den kan göras lite bättre. När det gäller Speedheater 1100 RS har han medvetet utvecklat en starkt förbättrad maskin specialiserad på fönsterrenovering och färgborttagning på snickerier och interiörer av det enda skälet att ”behov av en sådan finns”

– Rätt använd kan 1100 RS halvera arbetstiden. Tar vi fönsterrenovering som exempel behövs varken kittsåg eller kittfräs enligt många glasmästare, säger Birger. På 15 sekunder bubblar färgen och kittet blir mjukt.

www.speedheater.se

Läs också

Rullande ryggsäck

  När verktygsföretaget Expert lanserade sin ”Softbag” fick den mycket uppmärksamhet i media. Tanken med en mjuk verktygsväska som...

Aktuellt

ANNONS ▼
Fler artiklar