ÄLSKAR DU OCKSÅ LIVET PÅ LANDET?

I så fall är tidningen Allt Om Gården till för dig. Vi försöker mixa och blanda artiklar som berör ditt eller grannens liv på olika sätt. Det kan handla om affärsidén som gör att du kan säga upp dig från jobbet i stan, tips och inspiration från andra lantisar, jakt och fiske, husdjur, hästar och lantdjur, tester av bilar, fyrhjulingar, motorsågar och en massa andra saker som kan behövas för att sköta gården eller ta sig till affären, lite nyheter och så gårdsreportage så klart.
Vi försöker få med allt, även om det nästan är omöjligt. Kolla in tidningen så får du se!

Gågräsklippare 2013

Honda1-head

Funderar du på att lägga ner försöket att få igång den gamla rostiga gräsklipparen som står längst in i boden? Här följer en marknadsöversikt över ett antal utvalda modeller som kanske kan vara intressanta.

Hur bra din åkgräsklippare än är, om du nu har en sådan, så kommer du ändå inte att klara dig utan en vanlig gågräsklippare. Detta givetvis förutsatt att du har en normal trädgård med lite buskar, träd, hörn och andra komplicerande tillbehör. Och ärligt talat, de flesta av oss behöver dessutom motionen som det innebär att gå efter en gräsklippare.

För även om den är motordriven och självgående så blir det en rejäl promenad innan gräset är klippt. Trenden för gräsklipparna är, förutom långa obegripliga bokstavkombinationer i namnet, att priserna stått ganska still. Möjligtvis har de ökat en hundring sedan ifjol, men på många håll har de faktiskt också minskat. Som konsument kan du, och ska du givetvis jämföra priser. Men mycket handlar i första hand om vilka funktioner du vill ha. I denna jämförelse har vi tagit bort alla eldrivna modeller samt de smalaste och enklaste. Tanken är att du har en gräsmatta på minst 1000 kvadratmeter, men förmodligen på det dubbla.
Så här följer en lista på det billigaste, enklaste och mest hälsosamma sättet att sköta om sin gräsmatta. Lycka till med inköpet.

Text: Henrik Fitinghoff  Foto: Respektive tillverkare

Honda

Husqvarna

JohnDeere

Jonsered

Klippo

McCulloch

Toro

MTD

Stiga

Ryobi

Viking