Julgranar gav abborrlek

Sportfiskarnas abborrsatsning med att samla in och dumpa gamla julgranar har burit frukt. Dykningar runt Stockholm i maj visar att många av granarna har varit populära lekplatser och i grenverken syns mängder av rom.

I vintras samlade Sportfiskarna in julgranar på flera platser i landet för att ge abborrar möjlighet till lyckad lek. Många deltog i insamlingen och när de dumpade granarna nu undersökts i Stockholm står det klart att satsningen blivit en succé. Abborrar har lekt i risvasarna, stora mängder rom har påträffats och i området rör sig en hel del fisk.

”Det känns riktigt bra att abborrarna utnyttjat de lekområden vi återskapat”

– Det känns riktigt bra att abborrarna utnyttjat de lekområden vi återskapat med hjälp av  julgranarna. Syftet är alltså uppnått och extra kul är att stockholmarna själva möjliggjort detta, säger John Kärki, fiskevårdare på Sportfiskarna.

Läs mer om den lyckade satsningen här.

Hans Hällman

Taggar:
Läs också