Ta med dig ekolodet överallt

Det spelar längre ingen roll om du befinner dig vid sommarstugan, på fiskeresa eller ute i kajaken – med Garmins ekolodsväska kan du ta med dig ekolodet överallt.

Varför låsa fast ditt ekolod i båten? Med Garmins ekolodsväska kan du ta med dig båtens ekolod när du är på resande fot. Med funktioner som Quickdraw Contours kan du göra egna avancerade sjökort i vilket vatten som helst. Ofta är det ju så att ett ekolod är som allra viktigast i vatten du inte känner till – visst skulle det vara intressant att rita upp ett exakt sjökort från ditt semestervatten? Det skulle garanterat spara dig många timmar och samtidigt öka fiskelyckan avsevärt om du får koll på alla djuphålor, grynnor och djupkanter.

Exempel 1:
Du har bestämt dig för att göra en satsning i ett litet vatten med igenväxt strandlinje, som sägs hålla stor abborre. Det enda sjökortet som existerar en gammal handlodad karta från förfluten tid med marginell information. Med hjälp av kajaken, Garmins ekolodsväska och ditt STRIKER™ Plus 7cv glider du ut ur viken för att söka efter intressanta fiskeplatser. Efter några timmar har du med hjälp av ekolodet och Quickdraw Contours hittat en intressant djupbrant och två mindre grynnor. På mindre än en dag har du avslöjat tre intressanta platser som just skulle kunna hålla stor abborre.

På mindre än en dag har du avslöjat tre intressanta platser som just skulle kunna hålla stor abborre.

Släpp ekolodet fritt
Genom att komplettera ditt ekolod med Garmins ekolodsväska släpper du ditt ekolod fritt och kan njuta av alla de funktioner som du vant dig vid i ditt hemmavatten. Med fiskesatsen är du lika välutrustad i sommarstugans lilla eka, i biltaksbåten, ute i fiskekajaken, på Norgesemestern eller under vinterns isfiske. Garmins ekolodsväska innehåller en robust väska för att enkelt bära och skydda din enhet, en bas där du placerar lodet, givarfäste med sugkopp och skumplastflöte samt ett batteri med laddare. Allt finns färdigt och klart att använda.

Ta med dig ekolodet till semestervattnet och mångdubbla familjens fångstchanser.

Exempel 2:
Du och kompisgänget har hyrt en stuga i Norge för att fiska efter allehanda saltvattensarter i den närliggande fjorden. Båten som hör till stugan är förvisso sjöduglig och kan ta sig fram men saknar ekolod. Med hjälp av Garmins ekolodsväska och ett nyinköpt Garmin ECHOMAP Plus 42cv (en prisvärd 4,3-tums kombinationsenhet med både Chirp och karteringsfunktion) är målet att lokalisera så många arter som möjligt. Karteringsprogrammet Quickdraw Contours ritar upp djupbranter för både torsk och långa och med CHIRP-lodet hittar ni jagande gråsej och intressanta sandbottnar för rödspätta och var. Efter några dagar ute på fjorden kan ni med enkelhet jämföra fångstplatser och hitta nya bara genom att titta på den uppritade kartan. Med hjälp av ekolodet lokaliserar ni allt från sandbotten, hård botten till musselbankar – platser där många intressanta arter uppehåller sig.

…ritar upp djupbranter för både torsk och långa och med CHIRP-lodet hittar ni jagande gråsej och intressanta sandbottnar för rödspätta och var.

Med din Garmin-enhet, givare och den lilla väskan är du redo för spännande äventyr i nya vatten. Dessutom är du bättre rustad än någonsin tidigare.

Med Garmins ekolodsväska kan du ta med dig ditt ekolod överallt. Rita sjökort, leta fiskekon och bottenstrukturer var du än befinner dig.

Mer information om Garmins ekolodsväska finner du HÄR.

Taggar:
Läs också