Naturvårdsverket nöjda med nytt licenshanteringssystem

Numera kan polisen kontrollera vem som har jägarexamen genom att använda Naturvårdsverkets ”Jägarregistret”. Provledare vid jägarexamanskurser skickar in provresultat direkt i registret, istället för att som tidigare posta resultatet till Naturvårdsverket.

En process som förut kunde dröja upp till fyra månader har förkortats till tio dagar från det att ett prov blivit godkänt. Den nya tjänsten gör att licenshandläggare enkelt kan söka i registret och direkt få svar.

–Vi är glada för att den digitala tjänsten nu finns på plats och att den fungerar så bra. Det är viktigt för jägarna att den administrativa hanteringen av jägarexamen, vapenlicensärenden och jaktkort fungerar smidigt och bra. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringar inom dessa områden på Naturvårdsverket, säger Daniel Bladh som är ansvarig handläggare på Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Taggar:
Läs också