Ytterligare 15 tonfiskar märkta

Andra dagen i märkningsprojektet gav full pott då ytterligare 15 tonfiskar taggats. Forskarna på danska DTU Aqua är redan mycket nöjda. Nu krävs det bara att ett fåtal fiskar till blir märkta för att man ska kunna knyta ihop säcken runt tonfiskprojektet 2018.
Efter två dagar i hamn bjöds det på ett formidabelt sjöväder. Sportfiskare från Danmark, Tyskland och Sverige hade inga svårigheter att lokalisera de stim av blåfenad tonfisk som befann sig på danskt vatten. Redan efter några minuter bet de första fiskarna på. Under dagen kunde hela 15 tonfiskar taggas, ytterligare tio fiskar bet över kroken men lyckades senare slita sig. De märkta fiskarna mätte från 221 till 260 centimeter där toppfiskens vikt uppskattas till hela 315 kilo.

De märkta fiskarna mätte från 221 till 260 centimeter där toppfiskens vikt uppskattas till hela 315 kilo.

Ett gäng som lyckats bra även i årets tonfiskprojekt är Roberth Hellberg och Team Fladen Fishing – här bjuder Pink Ladys besättning på några sköna bilder från den gångna tonfiskveckan.

Det danska märkningsprojektet för blåfenad tonfisk fortsätter och under onsdagen kunde Fladens team bidra med ännu en stortuna som fick en ”tag” och sedan simma vidare. Här följer några magiska ögonblick från veckan. Förutom huvudrollsinnehavaren som är tonfisken ser vi både Fladens spö HD Roller och rullen Maxximus 800 Wide in action! Välj HD-kvalite och ha ljud på! The Danish tagging project for Bluefin tuna is continuing and yesterday Fladen delivered another big fish for tagging and quick release. Here’s a couple of moments from this week. The lead role is of course played by the Bluefin tuna, but you can also see our rod HD Roller and the reel Maxximus 800 Wide in action. Choose HD quality and sound on!

Publicerat av Fladen Fishing Official Onsdag 29 augusti 2018

Läs mer på DTU Aquas HEMSIDA

Taggar:
Läs också