Storjägarn från Täxan – bra, tycker JJ:s recensent

Trailern för filmen har under en tid florerat på diverse sociala medier. Även några exklusiva biovisningar har gjorts. Men nu är det dags, på fredag släpper Interjakt sin första långfilm – Storjägarn från Täxan.

Interjakt Channel är jaktkedjans egen satsning på jaktfilm. Diverse kortare filmer finns redan att beskåda på tuben men nu kommer den första långfilmen. Vi får följa jägaren och profilen Jens Eriksson, från orten Täxan utanför Strömsund. Jens lever med Williams syndrom.

Hans stora dröm i livet är att få fälla en björn. Men det är så klart inte det lättaste målet en jägare kan ha. Tillsammans med Interjakt resar han dock till Kanada för att göra en rejäl satsning att lyckas.

Något nytt i genren

Jaktfilm är något som verkligen är på tapeten just nu. De flesta aktörer i branschen försöker på något sätt att marknadsföra sig via Youtube. Interjakts satsning är dock en av de mer genomarbetade.

Filmen i sig är kanske inget för den som vill se många skottillfällen och aldrig avbruten action. Nej, här har man istället försökt fokusera på personen Jens och hans väg mot målet. Många känslosamma ögonblick blandat med vackra vyer och spännande jakt gör denna film till något nytt i genren.

Produktionen är också bland de bättre jag sett inom svensk jaktfilm. Jens höjer dessutom upplevelsen flera snäpp med sina kommentarer och fina humor. Det är svårt, om inte omöjligt, att inte imponeras och inspireras av denna rulle.

Robin Carlander
Taggar:
Läs också