Nu är det dags för Jaktjournalens Vinnarjakt

– Vi jagar tre dagar, onsdag, torsdag och fredag, och det är avlysningsjakt så det finns gott om älg att skjuta. Utmaningen är att fördela det mellan tjurar och kor och också kalv, som kan vara svårt i björntäta marker, säger Jaktjournalens chefredaktör, Holger Nilsson.

De fem vinnarna har lottats fram bland Jaktjournalens prenumeranter. De kommer att få jaga på fantastiska älgmarker i Ströms Vattudal, mitt emellan Svaningen och Lidsjöberg. Där faller ofta riktigt stora älgar och björnobsar förekommer så gott som årligen.

Restriktionen är dock att älgar med mer än tio taggar inte får skjutas i september.

Egen proffskock

Jakten får extra guldkant eftersom en handfull mycket duktiga hundar och hundförare engagerats i jakten.

– Så gott som alla är jaktchampions och har exempelvis mycket bra sök, som krävs på de här breddgraderna, säger Holger Nilsson.

Vildmarkskocken Claes Staffas från Linghed är som vanligt kontrakterad och han kommer att se till att vinnarjägarna får förstklassig förtäring.

– Vid 19.30-tiden tisdag kväll sänder vi live på vår facebooksida och presenterar alla jägarna som deltar i Vinnarjakten. Det kommer också dagliga rapporter från jakten, både i webbtidningen och på Facebook, säger Holger Nilsson.

Ett större reportage från jakten kommer att publiceras senare i papperstidningen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
Taggar:
Läs också