Skrämde häckande sjöfåglar – nu hålls rättegång

Det är SVT Västernorrland som rapporterar om åtalet och rättegången. Enligt SVT ska kvinnan tillsammans med nio andra personer, som hon inte vill namnge, ha satt upp en rovfågelsdrake ute på en holme i Västernorrlands skärgård.

Varför kvinnan och de andra bestämt sig för att sätta upp fågelskrämman våren 2017 framgår inte, men det är sannolikt att syftet varit att hålla fåglar borta och så sätt holmen fri från fågelbajs.

Kvinnan åtalades för artskyddsbrott och nu tar Tingsrätten upp ärendet. Enligt förundersökningen som SVT refererar till ska kvinnan meddelat polisen att fågelskrämman sattes upp en gång redan året innan den beslagtogs, men då plockades den bort innan häckningsperioden påbörjades. Detta var även målsättningen denna gång, men kustbevakningen hann före.

 

Taggar:
Läs också