Storsatsar på serviceanläggningar

Det pågår en rejäl satsning på Scanias serviceanläggningar runt om i Sverige. Vid årsskiftet var de nya lokalerna i Åmål klara. I april öppnade Scania en ny och modern anläggning i Norrtälje. Och nu senast i september invigdes Berners Tunga fordon tillsammans med Berners Volkswagen Transportbilar Europas största lastbils- och transportbilsanläggning i Sundsvall. Dessutom är flera nya anläggningar på gång.

Berners, Scanias återförsäljare i Sundsvall, har nu en imponerande byggnad på cirka 8000 kvadratmeter och i verkstaden finns det tio stycken helskepp som är 36 meter långa. Här vill man också minimera miljöpåverkan, med att exempelvis det slutna vattensystemet i anläggningens lastbilstvätt tar rätt på alla kemikalier och föroreningar och rengör och återanvänder vattnet per automatik.

– Vi är stolta över vår nya anläggning och vill så klart visa upp våra fina och ljusa lokaler, säger Lina Olsson, ansvarig marknadsstöd, på Berners Tunga Fordon.

Niclas Hjälström, servicechef på den nya anläggningen i Norrtälje ser flera fördelar med den nya anläggningen.

– Nu får vi en verkstad som är anpassad efter vår verksamhet, vilket ger en snabbare genomloppstid än vad vi har i dag, säger Nicklas Hjälström. Lokalerna innebär ett lyft för både kunder. Vi får också plats att växa.

Nu senast, den sjätte september, invigde Scania-återförsäljaren Norrlands Bil sin nya anläggning i Kiruna, den nordligaste Scania-anläggningen i landet.

Den starka konjunkturen och de höga malmpriserna har fått full fart på hjulen i Kiruna och Norrlands Bil hade helt enkelt vuxit ur de gamla lokalerna. Norrlands Bil hade köpt en tomt för verkstaden några kilometer öster om Kiruna, men då man nu flyttar hela Kiruna stad österut, kom tomten med den nya verkstaden att hamna betydligt närmare stadens centrum.

Den nya verkstaden är på 1200 kvadratmeter, har sju arbetsplatser och är byggd av lokala byggföretag. På invigningsdagen var även Scania-karavanen, för att visa hela bredden med den nya lastbilsgenerationen, på besök i Kiruna och de bilarna rullade hela dagen med ständigt nya förare. På kvällen kom 130 gäster som bjöds på Norrlandsdelikatesser som nyrökt sik, älggryta och hjortrondessert anrättat av Ishotellet i Jukkasjärvi. Norrlands Bils VD Anders Saalo och Scania Sveriges VD Robert Sobocki invigningstalade och en gåva överlämnades till Norrlands Bil med varma välgångsönskningar.

Dessutom är det fler nya serviceanläggningar på gång, några av dem är nästan färdigbyggda. Det är Börjessons lastbilar i Kristianstad och Arvers anläggning i Norrköping som har invigning av nya och moderna lokaler i slutet av året. Nästa år har Arver även invigning av en ny anläggning i Eskilstuna.

Bilden: Berners, Scanias återförsäljare i Sundsvall,  invigde i september Europas största lastbils- och transportbilsanläggning, en imponerande byggnad på cirka 8000 kvadratmeter Foto/Källa: Scania

The post Storsatsar på serviceanläggningar appeared first on Åkeri & Entreprenad.

Taggar:
Läs också