Ledarskribent vill ha fler jägare och mer jakt

Tidningens politiske chefredaktör, Anders Gustafsson, pekar på att Sverige behöver mer jakt efter vilt och nämner exempelvis den växande vildsvinsstammen och trafikeftersök som viktiga argument för jakt.

Anders Gustafsson pekar på att jakten, med 300 000 jägare, torde vara en av de största folkrörelserna i Sverige. Han konstaterar dock att antalet jaktkortslösare minskar.

”Borde beklaga”

”Vissa, som de radikala djurrättsaktivisterna, jublar över detta: färre jägare betyder att färre djur ”mördas” i skogen.

Vi andra borde dock beklaga utvecklingen. För jakten kan inte reduceras till ett nöje bland andra. Nej, jakten fyller faktiskt flera viktiga funktioner och det ligger i hela samhällets intresse att motverka trenden med allt färre jägare. Det behöver bedrivas mer, inte mindre, jakt i Sverige”, skriver Anders Gustafsson i Blekinge Läns Tidning.

Läs hela ledaren här

Taggar:
Läs också