Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Pers svärfar Jan Backlund och kompisen Peter Karlström, som var med och jagade har också behandlat sin cancer i Umeå. Pers kompis Christer Eriksson är under ett bevakningsprogram för prostatacancer.

Eftersom Christer Eriksson arbetar åt SCA Skog AB Jämtlands SF vände sig Per till honom med förslag att SCA skog skulle sponsra jaktkort och en älg som skulle säljas och bli till hjälp för cancerdrabbade. Förslaget vann gehör hos SCA:s förvaltare Karl Larsson.

Tisdagen den 25 september samlades 14 förhoppningsfulla jägare i Harrsjön, många från ordinarie jaktlaget och några inbjudna kompisar till Per Jonsson. Jaktmarken ligger söder om byn Harrsjön.

Christer Eriksson gick med jämthundstiken Kexie men hittade inte någon älg. Dan Sundqvist gick med gråhunden Oryx och han började genast följa ett spår vilket visades vara en järv som Daniel Ehrs fick se.

Oryx fick senare upp en älg som smet ut utan att någon sett den. När Dan Sundqvist, Per Jonsson och Anna Backlund åkte från marken såg de en björn vid Fånån.

Initiativtagare fick skjuta

I andra såten gick Pontus Backlund med jämthundshannen Aztok och Håkan Näsström, med jämthundshannen Chivas. Chivas försvann direkt från Håkan och följde något spår som snirklade sig genom hela såten.

Jägarna såg på pejlen att det närmade sig där Christer Eriksson, Sigge Ehrs och Per Jonsson satt. Det dröjde inte länge innan det small hos Per. Oxen kom rakt emot honom på vägen, vinklade av och då kom läget. En ung fin 15-taggare på 250 kilo.

Det blev en lyckad jakt som avslutades med att Per Jonsson tackade deltagarna och SCA skog för sponsringen. Inklusive insamling bland jägarna så räknar Per med att Oasen i Umeå ska få totalt cirka 14 000 kronor.

En strålning tar cirka 15 min per dag och man måste vara i Umeå hela veckan och då är det bra om det finns material för de som vill pyssla lite. Drabbade som bor i Strömsund har 29 mil till Umeå .

 

Taggar:
Läs också