Möttes av död älgtjur i trädgården

Det var Sveriges Radio P4 Halland som var först med att rapportera om den döda älgtjuren. Lisbeth Claesson har fortfarande inte smält händelsen.

– Det var en mycket märklig upplevelse. Jag har bott här på gården i 30 år och vi har haft älgar som ätit äpplen i trädgården varje år, men det har aldrig dött någon älg här, säger Lisbeth Claesson när Jaktjournalen ringer upp.

Lisbeth har undersökt älgen lite närmare och upptäckt skador på magen på den. Det kan röra sig om stångskador, kollision med ett fordon eller en skottskada. Eftersom älgen inte är upphängd och slaktad än vet man inte med säkerhet.

Strax innan Jaktjournalen nådde Lisbeth fick hon reda på att älgen, eftersom den dog i hennes trädgård, tillfaller henne.

– Ja, det är min älg. Det blir hemskt mycket kött. En granne som är jägare uppskattade slaktvikten till över 200 kilo, säger hon.

Nu gäller det att få tagit hand om den stora älgtjuren så fort som möjligt.

– Jag ska kontakta min gamla svåger. Han är jägare och kan nog hjälpa mig. Annars får ett lokalt jaktlag hjälpa mig, säger Lisbeth.

 

 

 

Taggar:
Läs också