Sannolikt klart vad trädgårdsälgen dog av

Jaktjournalen berättade på tisdagen om älgen som låg död på garageuppfarten i en trädgård i Veddige cirka två mil norr om Varberg.

– Min man kom upp och väckte mig vid sextiden och sa att det låg en död älg bredvid min bil. Jag trodde honom knappt. Men när han insisterade på att jag skulle följa med ut så gjorde jag det, berättar Lisbeth Claesson.

Det blev en väldigt uppståndelse massmedialt. Journalister från när och fjärran ringde till familjen under dagen.

Ska grävas ned

Markägaren utanför tomtgränsen erbjöd sig att ta hand om kroppen och köra ut den i skogen.

Lokala jägare tog dock hand om älgen och öppnade den.

– Det är kompisar till mig som undersökte älgen ända fram till midnatt. Den hade en punkterad lunga och hade skador efter något trubbigt föremål. Den luktade förfärligt och kommer att grävas ned, berättar Lisbeth Claesson.

Väg 41 går alldeles förbi huset och en teori är att älgen blivit påkörd och dött i trädgården.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
Taggar:
Läs också