Jakthärvan: Tre män häktade

Häktningsförhandlingarna mot fyra misstänkta genomförs klockan 09, 10, 11 och 12 i Västmanlands tingsrätt i Västerås.

Under måndagen beslutade tingsrätten att upphäva anhållandet och neka häktning av en femte man. Åklagaren har överklagat till Svea Hovrätt men där har man inte hunnit ta något beslut ännu.

Polis och åklagare misstänker de inblandade för illegal rovdjursjakt i Västmanland.

Jaktjournalen rapporterar löpande under dagen hur domstolen ställer sig till åklagarens häktningsframställningar när de gäller de fyra andra inblandade.

Häktad för jakthäleri

Den förste som ställdes inför Väsmanlands tingsrätt, en man anklagad för jakthäleri, grovt brott, häktades av rätten.

Han anses skäligen misstänkt för det brott åklagaren påstår att han gjort sig skyldig till. Ny häktningsförhandling ska hållas inom en vecka.

Drar ut på tiden

Den andra häktningsförhandlingen, som startade klockan tio, drar ut på tiden. Överläggningar pågår bakom stängda dörrar och ännu inget besked hur rätten ser på åklagarens brottsrubriceringar.

Det får också till följd att häktningsförhandlingen som skulle starta klockan 11 ännu inte kommit igång.

Häktad för jaktbrott

Uppdaterad klockan 11.44: Den andra mannen som ställdes inför tingsrätten på tisdagen häktades och är på sannolika skäl misstänkt för jaktbrott och förberedelse till jaktbrott. Båda brotten rubriceras som grova.

Han är i nuläget häktad till den 13 november.

En tredje man häktad

Uppdaterad 13.25. Den tredje häktningsförhandlingen för dagen slutade med att den misstänkte är häktad. Mannen är skäligen misstänkt för grovt jakthäleri den 1 till 10 februari och på sannolika skäl misstänkt för grovt jaktbrott den 26 oktober.

Rätten skriver dock: ”I övrigt finner tingsrätten inte att utredningen är tillräcklig.”

Därmed har tre män häktats och ytterligare en häktningsförhandling återstår. Dessutom väntas besked från Svea hovrätt om åklagarens överklagande av att en man på måndagen fick sitt anhållande upphävt och inte häktades.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
Taggar:
Läs också