Skadades svårt av vildsvin – i morgon jagar Anders igen

Jaktjournalen har berättat om 54-årige Anders Ahlqvist som fick båda benen uppsprättade av vildsvin den 24 november vid en jakt i Velinga söder om Tidaholm.

Jaktkompisarna tog två livremmar och drog åt högst uppe i ljumskarna och det stoppade blodflödet och räddade sannolikt livet på Anders.

Han fick ligga ett par veckor på lasarett och är sjukskriven året ut.

– Det har läkt väldigt bra och inte varit några komplikationer. Jag börjar jobba efter nyår och har kontorsarbete som jag klarar av utan att behöva anstränga mig, berättar Anders.

Ut på jakt igen

I morgon lördag åker han och hunden, en östsibirisk laika, ut på vildsvinsjakt igen.

– Jag klarar inte av att gå med hunden ännu – det blir en kompis som gör det. Men jag ska stå på pass, säger Anders.

Det blev väldig uppståndelse både i gammelmedia och Facebook efter attacken. Telefonen har gått varm med samtal från tidningsredaktioner och radiostationer.

– Många jägare har nog också fått sig en tankeställare. Jag har pratat en del med handlare som säljer jakttillbehör och vildsvinsbyxorna är tydligen slut på många ställen. Jag ska själv köpa ett par byxor, men först måste svullnaden lägga sig i benen, så att jag får rätt storlek, berättar Anders.

Han har nu börjat planera för en fest som han ska ha för jaktkompisarna som agerade snabbt och stoppade blodflödet. I vår blir det fest.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
Taggar:
Läs också