Olyckorna har tredubblats – vildsvinsexplosion i Skaraborg

Det är tidningen Nya Lidköpings Tidning (NLT) som rapporterar att trafikolyckor med vildsvin ökat kraftigt jämfört med tidigare år. I de fyra Skaraborgskommunerna Lidköping, Skara, Vara och Götene har antalet kollisioner med vildsvin ökat från 32 stycken 2017 till 85 förra året.

I Skara kommun stod väg 184 för de allra flesta olyckor. Framför allt sträckan mellan Härlanda och Stora Bjurum.

Avskjutningen nära fördubblad

– Jägarna har svårt att hålla jämna steg med expansionen, säger Robert Åhlrud, eftersöksjägare och kontaktperson på NVR i området till NLT.

Avskjutningen av vildsvin i regionen speglar också en ökning av vildsvinsstammen. 2018 års avskjutning är inte redovisad än men avskjutningen i Lidköping och Skara var sammanräknat 512 vildsvin 2017 jämfört med 277 vildsvin 2016.

 

Taggar:
Läs också