Vattudalen går samman i vidsträckt fiskekort

Fisketurismen är viktig för Strömsunds kommun. Däremot är det inte alltid lätt för fisketuristerna att hitta rätt i djungeln av fiskekort och fiskevårdsområden. Nu ska det bli ändring på det.

Nu kommer det nämligen en satsning som ska göra det enklare att både planera sin fiskeresa och göra spontana fisketurer i Ströms Vattudal, alltså Dunderklumpens vidsträckta land. Från och med 1 januari kommer nämligen Vattudalskortet att säljas, vilket innebär att väldigt stora områden samlas under ett och samma kort.

Det hela är ett samarbete mellan fem olika fiskevårdsområden, nämligen Faxebygdens FVO, Russfjärdens FVO, Öhns FVO, Bonäs-Risnäs-Äspnäs SFF och Dragans FVO. Mest känd är Vattudalen för den mytomspunna och storvuxna Bågedeöringen, men det finns nästan otaliga vatten i området som erbjuder fina fisken.

Priser och med information återfinns under denna länk!

Läs även om Frostvikenkortet:

Ännu fler vatten med i Frostvikenkortet

Taggar:
Läs också