Skreifisket igång – inleddes med kaffetorsk på 45 kilo

Årets skreifiske vid Lofoten i Norge fick bokstavligen en tung start. Eller vad sägs om 45 kilo kaffetorsk? Om ni nu vet vad en kaffetorsk är?

Kaffetorsken på 45 kilo. Foto: Lofotenposten

Det hela är inte konstigare än att Lofotenposten har traditionen att dela ut ett paket kaffe till den fiskare som fångar en torsk/skrei på över 30 kilo. Under säsongen 2018 delades totalt 348 paket kaffe ut, där toppfisken vägde 32,5 kilo, uppger Lofotenposten.

Den vikten formligen pulvriserade av årets första rapporterade kaffetorsk – som var en bjässe på hela 45 kilo. Det var skepparen Bjørn Hugo Bendiksen och resten av manskapet på båten ”Reinefangst” som anmälde fisken. Torsken är en av de absolut största som har rapporterats in på senare år. Nu hoppas arrangörerna att rekordet från 2016 på 489 kaffetorskar ska slås, och att drömgränsen 50 ska passeras innan säsongen är över.

Läs om svenska jättefiskar:

Svårslagen jättegädda för Andreas Hedin

Taggar:
Läs också