Valpar väntas i Sjundareviret

Flera vargtagna får på Molstabergs säteri mellan Södermanland och Stockholms län har lett till en utdragen dragkamp om skyddsjakt i området. Nyligen avgjordes frågan i Högsta Förvaltningsdomstolen som inte gav prövningstillstånd och därmed ligger länsstyrelsen avslag till skyddsjakten kvar.

Någon fåruppfödning finns inte kvar på gården sedan det senaste angreppet skedde i maj 2018 och då hade kostat gården 150 får.

Reviret väntar valpar

Nu meddelar rovdjursexperten på länsstyrelsen i Stockholm, Mikael Fransson, att mycket tyder på att valpar väntas i Sjundareviret.

– Med två individer som revirmarkerar och när tiken löper är parning nära förestående. Men om den lyckas är omöjligt att veta. Kanske får vi veta det först i höst när vi är ute och inventerar, säger han till Länstidningen Södertälje.

Kullbrodern till hanen i Sjundareviret avlivades nyligen i ett uppmärksammat fall i Tierp.

Taggar:
Läs också