Motivlack och extrabelysning gav firman ett uppsving

Att satsa på sin maskins utseende ger jobb. Det är något som entreprenören Robert Lidén från Olsfors utanför Borås är väl medveten om. Robert beställde sin Liebherr svartlackerad och spädde på ytterligare med motivlack och extraordinär belysning.

Nu vet alla vem Robert Lidén är, ”han med den svarta hjulgrävaren”. Han driver Konungsgärde Åkeri AB och har insett att om man är känd så innebär det snabbare och mer jobb när behovet uppstår hos kunderna.
Många minns säkert hans svarta hjulgrävare från Svenska Maskinmässan, där den presenterades offentligt för första gången. Hjulgrävaren, en Liebherr A914 Compact på drygt 16 ton stack ut i Liebherrs monter. Bland allt det gula fanns Roberts A914, som han utvecklat i samarbete med Liebherrs säljare Mattis Ryd.
Ytterligare en maskin
Därefter har allt rullat på och all uppmärksamhet har givit resultat. Det har till och med gått så bra att Robert vågat beställa ytterligare en maskin. Denna gången en bandgrävare, den kompaktbyggda Liebherr R920 Compact på ungefär 22 ton.

– Hittills har jag jobbat ensam. Nu anställer jag en maskinförare efter årsskiftet och därmed har jag faktiskt expanderat min verksamhet med 100 procent, säger Robert.

– Sedan får vi väl se vad som händer. Med två maskiner kan Konungsgärdes verksamhet etableras så vi kan fortsätta att bygga upp vårt goda rykte.
Uppsving för företagsnamnet
– Nyttan med att ha snygga maskiner av hög kvalitet är inget att snacka om. Man blir gratulerad och ihågkommen när det finns behov av maskiner. Min unika Liebherr har gett ett uppsving för mitt företagsnamn.
Färgen på den nya bandgrävaren? Ja, den blir naturligtvis svart den också. Robert har beställt den svartlackerad från fabriken och därefter blir det motivlack och ytterligare särdrag som gör att den maskinen också etsar sig fast i minnet.

– Svart är min favoritfärg på fordon, varför vet jag inte riktigt, haha! Men så är det och hjulgrävaren fick sin motivlack hos Litab Lack i Vänersborg och belysningslösningarna från Standby, säger Robert.

The post Motivlack och extrabelysning gav firman ett uppsving appeared first on Åkeri & Entreprenad.

Taggar:
Läs också