Matjättar bojkottar Sveriges största vegetariska mässa

Anledningen till bojkotten är att personer med kopplingar till Djurfront som står bakom flera aktioner mot lantbrukare, djuruppfödare och jägare, är med och arrangerar Sveriges största vegetariska matmässa – Vegomässan.

När Göteborgs-Posten uppmärksammade att volontärer på Vegomässan hade kopplingar till Djurfront valde Axfood att dra sig ur och inte delta på mässan i november  i år.

Nu kommer också ett besked att matjätten ICA också bojkottar mässan.

– Det finns personer som har anknytning till mässan som jobbat som volontärer och utövat hot mot lantbrukare. Vi vill vara tydliga med att vi inte står bakom det. Vi tar avstånd från allt våld och hot. Det är fruktansvärda historier man hör från lantbrukare, säger Ola Fernvall, chef för extern kommunikation på Ica, till tidningen Land och Lantbruk.

 

Taggar:
Läs också