Rapport IWA dag tre

Mitt första besök var hos Norma som presenterar en helt ny patron, Norma Bond Strike, en patron som ska fungera både på extremt långa avstånd, men även för vår mer normala skandinaviska älgjakt och till vildsvin. Patronen kommer att finnas i fem olika kalibrar från 3008win till 300 RUM. Mer om den kulan i kommande nummer av Jaktjournalen.

Ett besök på Blaser gav även där information om en ny kula som Blaser tagit fram till vapen där man kortat pipan för att passa till ljuddämpare. Patronen 8,5×55 sägs att inte bara ha en bra precision, utan även leverera den kraft som behövs och att rekylen är helt ok.

Blasers nya patron för kapade pipor!

Sedanvar det  Lapua som presenterar en ny kula både för precision och en blyfri variant för 6,5 Credmoore.
Lustigt nog har man visade man även upp en ny .22 patron för skidskyttar. När jag frågade Lapuas representanter visade det sig att den var i bruk vid VM i skidskytte i Östersund i helgen.

Lapuas nya 2:a för skidskyttar

På väg ut från mässan träffade jag P-A Åhlen, Nordic Predator och känd från mårdhundsprojektet och lämpligt nog så möttes vi vid Aimpoints Virtual Realitey skjutbana där man får t på sig ett glasögonen och sedan skjuta på vilt. Otroligt rolig och naturligtvis tävlade vi. Kolla med P-A hur det gick när ni träffar honom!!!

Tre mässdagar är slut för min del och i morgon åker jag hem om det går. I kväll är det orkanvarning i Nürnberg och i morgon ska det snöa!

Taggar:
Läs också