Martins nötande gav Norrlandsguld på över 6 kilo!

Martin Johansson från Asarum åkte långt norrut med siktet inställt på både svensk och norsk havsöring. Det blev en minst sagt lyckad inledning på turnén – en öring på över 6 kilo.

Det hela skedde i en Västerbottnisk älv, där isen precis släppt greppet om landskapet. Trots att det bara var 3 plusgrader i vattnet så härdade Martin och fiskekamraten Tomas Jonsson ut tillräckligt länge för att fånga den magnifika fisken.

– Man kan väl säga att vi går och nöter av älven med både fluga och spinn. Vissa platser går det inte ens att fiska tvåhands flugspö och är till och med besvärliga att fiska med spinn. Det var iallafall en sån plats jag fick den på, med spinnspö, rapporterar Martin Johansson från vårflodens domäner.

Den 76 centimeter långa och 6,17 kilo tunga havsöringen var dock inte nytt personligt rekord, men ändå en väldigt välkommen gäst i håven.

– Den högg långt ner på ett stryk som så smått började övergå till nästa forsnacke. Det blev en stunds dragkamp men till slut var den snäll nog att simma uppströms så vi kunde landa den. Mätning, vägning, snabbt foto och den simmade sedan piggt tillbaka, säger Martin Johansson som sedan styrde kosan mot Norge och fiske efter havsöring på kusten.

Läs om laxarna i Hälsingland:

Harmoni vid Harmångersån – första vildlaxen på flera år

Taggar:
Läs också