Finska monstergösen tar Skandinavien med storm

Årets skalv inom skandinaviskt gösfiske kommer från Finland. Perttu Haanpää har nämligen satt nytt finskt gösrekord med en bjässe på hela 14,9 kilo.

Att det var just Perttu Haanpää som skrev in sig i historieböckerna är ingen större skräll. Han är medlem i finska Team Lowrance och Wake Fishing, och har smed denna fångst sex gösar över 10-kilosstrecket på meritlistan. Drömmen att fånga en absolut troféfisk besannades tack var ett målinriktat upplägg.

– Den här våren hade jag bara en enda plan, och det var att hitta en riktigt stor gös och fånga den. Jag har lagt hundratals och åter hundratals timmar på att hitta den, och här är den, berättar en glad Perttu för Fiskejournalen.

Fisken fångade i en sjö i södra Finland, och den tog på en Wake Fishing Pelagear 8″ jigg i färgen Sexy Shad.

Han hade även sinnesnärvaro nog att fånga fångsten på film, och det klippet kan ni se här nedan:

Taggar:
Läs också