Davids dundervår – toppade gäddtriss med megamört

Väldigt få fiskare lyckas med konststycket att komma med i Fiskejournalen två gånger inom loppet av några månader. Då ska det till något väldigt särskilt. Det har utan tvekan David Lannetoft presterat.

1 590 gram och 46 centimeter.

I början av april rapporterade vi om David Lannetofts makalösa bedrift när han fick tre gäddor över 12 kilo under samma helg! Det hela utspelade sig i klassiska gäddparadiset Lödde å, och den artikeln kan ni läsa här!

Den här är gången är han aktuell med en av gäddans favoritbyte – nämligen mört. Men inte vilken mört som helst, utan en av de största som fångats i Sverige under de senaste åren.

Den vägde hela 1 590 gram och var 46 centimeter lång. Bara 30 gram från Vicktor Hallensjös megmört som vi skrev om i början av maj.

– Det var vid ett svårfiskat vatten i södra Sverige. Jag har bara lyckats landa en mört där, och det var ett riktat fiske med feeder. Bete var maggots. Jag har tidigare haft en dröm att få en mört över 1 kilo men över 1.5 kilo känns overkligt, berättar en glad David Lannetoft.

Fiskejournalen kan bara gratulera och lyfta på hatten för en av landets hetaste fångstmän denna vår!

Läs även om Vicktor Hallensjös stormört:

Ett halvår efter doppet fick Vicktor sin monstermört

Taggar:
Läs också