Team TP efter SM-guldet: ”Solklart det största för oss”

De flesta lag brukar gå starkast på hemmaplan. Därför var det ingen jätteskräll att Team TP tog hem SM-guldet i gädda efter en stark insats i Östhammars skärgård.

Johan Holtari med lagets längsta gädda.

De svenska mästarna i gädda är korade efter 9 timmars batalj utanför Östhammar i Uppland. Totalt hade 27 team kvalificerat sig till SM-finalen, och det var alltså Team TP som visade var skåpet skulle stå. Lagmedlemmarna Tomas Modig, Bobby Whalter och Johan Holtari inledde med en mjukstart, men ganska snabbt hittade de modellen som tog dem ända till toppen. De samlade ihop hela 503 centimeter med sina fem längsta gäddor, och hade god marginal till silvermedaljörerna Wolf Creek Lures Blockstopp på 485 cm och bronsmedaljörerna Team Slips på 464 cm.

När anade ni att segern var nära?

– När vi fick sista godkända gäddan strax innan klockan 15 och insåg att vi hade 503 centimeter på de 5 längsta tillsammans så visste vi att vi skulle bli svårslagna. Men visa från mångårigt tävlande i gäddfiske kan man aldrig ta ut något i förskott, berättar en glad Tomas Modig för Fiskejournalen.

Hur rankar ni segern?

– Absolut den roligaste gäddtävlingen vi vunnit och solklart den största för oss i teamet. Att få vinna den första Gädd SM-tävlingen som arrangerats av  förbundet smäller högt. Att dessutom få göra det på smått osannolika 503 centimeter i vår ”hemmaskärgård” gör detta oslagbart.

Vad är ert bästa minne från tävlingen?

– Att få se Johans fina 106-centimetersgädda glida in i håven och fullborda en fantastisk fiskedag, och känslan att få kliva högst upp på pallen i en SM-final. Det var ett bra anordnat arrangemang på alla sätt och vis. Hoppas förbundet och arrangörer tar det till ytterligare en nivå nästa år, säger Tomas Modig avslutningsvis.

SM-finalens längsta fisk, en gädda på 120 centimeter, drogs upp av Joakim Berglund från Team Kurres Fiskeshop.

Här kan ni läsa mer om SM-finalen, där arrangörer var RoslagsPike och Gimo FFF.

Läs om fler tävlingar:

Äntligen storlax i Älvkarleby – två bjässar i topp på tävling

 

 

 

 

 

Taggar:
Läs också