Skog

Coronaviruset flyttar fram Skogsmaskindagarna

Skogs och Maskindagarna 2018, publikbild.
Skogs och Maskindagarna 2018, publikbild.

Skogsmaskindagarna skulle ha hållits den 15-16 maj. Nu har projektledningen beslutat att flytta fram årets mässa i Karlskoga till den 25-26 september.

Intresset och bokningarna inför årets mässa i Karlskoga som genomförs för fjärde gången har varit rekordstort. Nära 200 utställare inom skog och skogstransport har bokat plats samtidigt som förväntningarna har varit stora.

– Det är ett tufft beslut att behöva ta, men som läget är just nu är det ingen större tvekan. Ett besked behöver också komma i god tid så att våra utställare får chans att planera sin verksamhet efter detta. Och vi har fått både förståelse och uppmuntrande ord från många håll, säger Sten Lilja på arrangerande Looping Event.

Förhoppningen är naturligtvis densamma som alla har, att vi så snart som möjligt kommer in i ett läge där virusets spridning minskat så mycket att livet kan återgå till det mer normala.

– I september ser vi nu fram emot en mässa som med all sannolikhet kommer att fylla ett verkligt uppdämt behov av att åter kunna träffas, göra affärer och få fart på verksamheterna på alla sätt, säger Sten Lilja.