Ny podd – Bonden & jag

Ny podd – Bonden & jag

Nu släpper LRF sina nya poddar. I 12 fristående avsnitt skildras de frågor, utmaningar och situationer som våra lantbrukare dagligen möter.

LRFs poddar är alla 30 minuter långa och innehåller vanliga frågor som berör dagens bönder.

Att man måste stängsla 11 kilometer för att kunna odla vitkål, annars tar viltet hand om odlarmödorna. Eller att den expanderande staden ständigt naggar på bondens mark och hotar inte bara företagandet utan också livsmedelsförsörjningen.

– Det är vår möjlighet att få till ett samtal om lantbrukets förutsättningar med beslutsfattare och konsumenter, säger Martin Holmberg, LRF-ungdomens ordförande i Södermanland.

I premiäravsnittet Ett jobb med 100 yrken möter vi Pelle Pettersson och Inge-Lise Sjöström i Finnkärr, Kvarsebo som ligger mitt i Kolmården.

– Vi lever i ett samhälle där människor inte vet av djurhållning innebär, säger Inge-Lise.

– Vi gör betydlig mer än att bara mjölka våra kor. Vi använder en stor del av dygnet för att hinna med att serva maskiner, bygga hus och fodra djuren. Sen blir det någon timme Kolmården också, lägger Pelle till.

Premiäravsnittet https://www.podbean.com/eu/pb-gknvh-d747c2

Poddarna är inspelade på gårdar i Örebro, Södermanland och Östergötland och bjuder på en stor variation. Målet är att öka kunskapen hos konsumenter, öppna för dialog med beslutsfattare men också bygga stolthet bland våra medlemmar.

– Det är ämnena som berör alla svenska bönder. Vi tror den ska slå eftersom det är i en digital kanal som är lyssningsbar för den som pendlar till jobbet, fordrar sina djur eller plöjer sin åker i morgonsolen, säger projektledare Carl Selling.

Poddarna hittar du på https://lrfost.podbean.com/

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
Fler artiklar