Hon är Årets Agronom 2020

Hon är Årets Agronom 2020

Maria Forshufvud, vd på Svenskmärkning AB, har utsetts till Årets Agronom 2020. Agronomförbundet delar årligen ut priset till en person som är ”en god ambassadör för agronomkåren”.

”Marias framgångsrika arbete med Svenskmärkning har lett till ett ökat intresse för lantbruk i Sverige och en ökad efterfrågan på produkter från svenskt lantbruk”. Så lyder en del av motiveringen när Maria Forshufvud, VD på Svenskmärkning AB, utnämns till Årets Agronom 2020:

Maria är husdjursagronom och har arbetat i livsmedels- och lantbrukssektorn i många år. Sedan november 2015 är Maria vd på Svenskmärkning AB. Märket Från Sverige som betyder att produkten är odlad, född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige har stor betydelse för svenskt lantbruk.

Tack vare Marias målmedvetna arbete är märket idag välkänt och det hjälper konsumenter att välja svenskproducerade livsmedel och blommor i mataffärer och på restauranger. Många företag arbetar aktivt med att förändra produktionskedjan så att de kan sätta märket Från Sverige på sina produkter.

Sammantaget har Marias framgångsrika arbete med svenskmärkningen lett till ett ökat intresse för lantbruk i Sverige och en ökad efterfrågan på produkter från svenskt lantbruk, vilket bidrar till svensk livsmedelsförsörjning och levande landsbygd.

Aktuellt

ANNONS ▼
Fler artiklar