Motor

Svenningsens Maskin byter namn

Nelleman Machinery
VD för Nellemann Machinery, Kristian Refnov, berättar: ”Namnändringen är en nödvändig formalitet, som bekräftar att det är en ny verksamhet som kunderna möter när de handlar hos oss."

Svenningsens Maskin byter nu namn till Nellemann Machinery. Det är en viktig milstolpe på vägen mot att erbjuda en högre specialiseringsnivå till kunderna.

Måndagen den 18 maj ändrade Svenningsens Maskin namn till Nelleman Machinery. Namnändringen är ett viktigt steg på vägen mot att bli en mer specialiserad verksamhet, som fokuserar på kunderna och deras behov genom att erbjuda kvalitetsprodukter.

– Namnändringen är en nödvändig formalitet, som bekräftar att det är en ny verksamhet som kunderna möter när de handlar hos oss. Under de senaste två åren har vi gått mot en högre specialisering, samt färre men noggrant utvalda produkter. Dessutom har vi varumärkesspecifika medarbetare eller experter inom varje bransch, som var och en känner till de behov och utmaningar kunderna möter i respektive bransch, säger Kristian Refnov, skandinavisk chef för Nellemann Machinery.

Nellemann Machinerys pågående utveckling kommer på lång sikt att leda till en högre närvaro ute bland kunderna, med bland annat en expansion av försäljnings- och servicepunkter i hela Skandinavien. Senast expanderade Nellemann Machinery i Sverige med en ny fullserviceanläggning söder om Stockholm, och de har även öppnat två nya filialer i Norge samt byggt nya lokaler i Danmark.

”Vi ska vara 100-metersmästarna i våra varumärken”

Nellemann Machinery säljer märken som Kubota, Spider, Billy Goat, Wessex och Holder. Det har varit en avsiktlig strategi för företaget att specialisera sig i varumärken som matchar verksamhetens stora kundgrupper väg och park, samt jordbruk. Kristian Refnov avslutar:

– Vi ska vara 100-metersmästarna i våra varumärken. Det måste vi fortsätta med att sträva efter. Från början har det varit viktigt för oss att kunna ge kunderna ett företag som har den högsta kunskapen om de produkter vi säljer. Därför har avsikten från första början varit att låta våra varumärken vara vår identitet i branschen.

Fakta: Nellemann Machinery

  • Våren 2017 förvärvade Nellemann-gruppen Svenningsens Maskinforretning A/S, som importerar de olika varumärkena: Kubota, Spider, Holder, Billy Goat och Wessex.
  • Maskinleverantören levererar till väg och park, samt jordbruk.
  • Sedan dess har företaget expanderat ett antal varumärken i sortimentet och utvecklat företaget för att göra mer specialiserad försäljning och ha ett större fokus på eftermarknaden.
  • Dessutom har serviceavdelningen stärkts för att erbjuda professionell service genom serviceavtal, rådgivning och eftermarknadsaktiviteter.
  • Nellemann Machinery har filialer i Danmark, Norge och Sverige.