Skog

Hon är Södras nya vd och koncernchef

Lotta
Lotta Lyrå blir ny vd och koncernchef på Södra.

Styrelsen i Södra har utsett Lotta Lyrå till ny vd och koncernchef. Hon tillträder under innevarande år och ersätter då CFO Peter Karlsson, som varit tillförordnad vd sedan 20 februari i år.

– Jag är mycket stolt över att kunna presentera Lotta Lyrå som ny vd och koncernchef. Hon har helt rätt kompetens och profil för att utveckla Södra inom ramen för den nya koncernstrategi som tagits fram. Med en bakgrund inom Södra och med skoglig och industriell erfarenhet har hon en förståelse för utvecklingskraften inom familjeskogsbruket och den innovationsdrivna kultur som finns inom koncernen, säger Lena Ek, ordförande i Södra.

Lotta Lyrå har varit vd för Clas Ohlsson sedan 2017 och har en bakgrund på olika ledande positioner inom IKEA-gruppen. Inom Södra har hon tidigare arbetat som produktivitetschef för koncernen och varit sågverkschef i Mönsterås.

– Jag är glad och hedrad över att ha fått möjligheten att, tillsammans med Södras medlemmar, medarbetare, kunder och entreprenörer vårda och vidareutveckla Södra för framtiden. Södra har en unik plattform, vad gäller såväl råvara som industri, för framtida lönsamhet, tillväxt och innovation, säger Lotta Lyrå.