Lantbruk

Ny version av lastsäkring till balvagnar från Multicargo

Foto: Trejon.

Trejon presenterar nu en ny version av lastsäkring till Multicargos valvagnar som använder tre band för att säkra lasten, något som ökar flexibiliteten och ger bättre markfrigång med säkringen i nedre positionen. Detta komplement syftar till att möta alla användares unika behov och förenkla det dagliga arbetet.

Balvagnarna från Multicargo finns i flera storlekar avseende lastvikt och lastlängd. De kommer med ett brett sortiment av tillbehör där denna lösning för lastsäkring är senaste tillskottet. Sedan tidigare finns en version med sidogrindar i metall som tillval och den lösning kommer fortfarande finnas kvar för de som den önskar.

Snabb och enkel lastning/lossning

Den nya versionen av lastsäkring till Multicargos balvagnar erbjuder en stabil och säker transport av balar i olika storlekar och former. Lastsäkringen har tre spännband på varje sida, vilka smidigt fälls ned var sida för sig med hjälp av hydraulik vid lastning. Geometrin gör att flaket ligger fritt, samtidigt som banden går ihop just under nivån för plattformen. Detta underlättar för en snabb och enkel lastning/lossning samtidigt som vangen går att flytta smidigt även med banden nedfällda. Stora praktiska fördelen är att balarna säkras utan behov av manuellt arbete, vilket sparar tid och ökar effektiviteten.

– Just att kunna vara mer flexibel med att banden blir så kompakta i sitt nedfällda läge är något som efterfrågats. Att vi nu får tre band gör också att säkringen bättre passar till olika dimensioner och kunders unika behov, säger Johan Schols, Försäljnings- och marknadschef på Trejon.

Trejon strävar efter att tillgodose behoven hos olika användare, och den nya lastsäkringen är inget undantag. Den nya versionen av lastsäkring, ökar användarnas möjligheter att optimera sina baltransporter och förenkla arbetsdagen.

Källa och foto: Trejon