Lantbruk

Lantbrukare ska få stöd i ägarskiften

Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar kursen i samverkan med LRF.

Att skifta gårdar kan upplevas både snårigt och sårigt. Studieförbundet Vuxenskolan i samverkan med LRF Väst, Öst och Mälardalen arrangerar nu en kurs i ägarskifte.

Kursen omfattar sex digitala kurstillfällen och hanterar såväl hårda som mjuka frågor, alltifrån ekonomi, juridik till relationer, hållbart familjeliv, normer och identitet. Den riktar sig såväl till de som går i tankar om att överlåta en gård till de som vill ta över.

Kursen har ett särskilt fokus på såväl kvinnors som mäns förutsättningar och ingår i ett större projekt ”Jämställt företagande i samverkan” som stöds av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Den är därför kostnadsfri för deltagare.