Jakt

Vargtema på Elmia Game Fair 2023

Den 18-20 maj hölls Elmia Game Fair i Jönköping.

Det var fyra år sedan sist, så Elmia Game Fair 2023 den 18-20 maj var efterlängtad. Besökarna kunde botanisera bland vapen, kläder, resor, jaktfordon, hundutrustning, jakttillbehör och mycket mer i välfyllda mässhallar.

– Elmia Game Fair 2023 har ett vargtema, där vi fokuserar på att öka kunskapen eftersom utbredningen av varg i södra Sverige för med sig många frågor och funderingar, berättar Klas Brandt, mässansvarig för Elmia Game Fair.

Gunnar Glöersen, rovdjursexpert, och Daniel Ligné, riksjaktvårdskonsulent, från Svenska Jägareförbundet höll kunskapshöjande föredrag med fakta om vargen.

Bland aktiviteterna var det prova på-skytte utomhus och mörkerrum inomhus, där besökarna kunde bekanta sig med mörkeroptik. Världsrekordhållaren italienaren Raniero Testa bjöd på en spektakulär trickskytteshow.

logo
Jenny Marcuson-Fors